Linjära uttryck

lördag

Klart Coldplayfebern håller i sig, men nu har jag fått någon Kings of convenience/ Creedence clearwater revival -besatthet. Maria hjärta Spotify. Igår var en såndär toppenbra dag som var alldeles för kort. Trots jobbiga mardrömmar på natten. Ormar ormar och ormar. De krälade överallt, där jag såg och där jag inte såg. På och under täcket. Jag vaknade av mina hastiga och skräckfyllda andetag. Men det var rätt kul att vi åkte rutchkana på en enorm valrossunge. Den var alldeles hal eftersom den hade sånt där kladdigt babyfett som nyfödda ungar har. Och navelsträng.









Coldplay/Rightbay

onsdag

Någon födelsedag, några personalmöten och några Disneyfilmer senare så befinner jag mig i Dalarna. Det är helt fuckat kallt och inatt sov jag med två tröjor, två filtar, strumpor och täcke. Och frös. Det blir nog till att kräma på elementet i natt. Hej hej sommar. Jag tecknar och pluggar matte för fullt. Eh, I wish. Men det går frammåt i alla fall! Fast mest äter jag nog. Och nu har letterna dragit and that means att herbret är available. Nice inför Berras ankomst! Plus att jag slipper deras flörtande. Uhu, jag önskar verkligen att jag kunde ta en springtur. Men jag vågar inte. Det är ju trots allt mindre än en vecka sen. Känner mig dock bättre än på länge. Välbehövd semester, oyeah.




Fredag!

fredag

I onsdags hände det igen. Jag har haft litegrann ont i halsen fram och tillbaka sen midsommar. Hostat lite. Tänkt, när ska det försvinna helt? Men i igår vart halsen helt fuckad. Varje gång jag svalde plågades en körtel, från mitten på halsen, upp till höger öra. Och huvet var som om någon, eller jag menar några, bankade med 711 gjutjärnspannor så fort jag rörde det det minsta. Och nacken var helt stel. Och magen vägrade acceptera att jag ville äta. Och bara för att jag betsämt mig för att gå till VC idag, så mår jag såklart mycket bättre! Försökte förklara senaste månadens konstigheter för läkaren men han tog mig inte så seriöst. Min hals såg ju helt felfri ut! Du har nog muskelspänningar. EEEEEEEEEEEEHH, jomenvisst va. Men blodprov vart det i alla fall. Så nu får jag vänta och se.

Fin bild på syster och mig, som jag helt brutalt printscreenade från www.fotografcarin.se . Där finns det massa bilder från möhippan. Och nu har jag köpt klänning till bröllopet. Äntlich!



.

tisdag öh onsdag

som sagt

- Harry..!
- Sir...!

Jag älskar sommarnätter. Jag älskar vänner, jag älskar nattbio och jag älskar sommarnätter. Och så gillar jag Harry Potter. Hamnade på premiären sådär en minut i tolv. Log lite åt de som var utklädda. Det har jag också varit en gång. Men inte på en bio, utan på en fest. Ni vet. Rätt nyligen. Men hade glömt bort att jag gillade HP så mycket, ni vet, det är något som man har växt ifrån, men scheisse. Mellanstadiet säger jag bara! Lite lite pinsamt då också. Men så underbart bäst. Bokslukare och HPnörd. Jag och mamma var besatta tillsammans. Hur som helst vandrade jag från parkeringen till min port sådär vid halvfyratiden. Det hade börjat ljusna och det var helt lugnt ute. Fåglarna kvittrade. Och jag kunde inte känna mig tryggare. Borde lagt mig på gräset och tittat upp på den ljusnande himlen och lyssnat på fåglarna. Undrar om jag ska äta lite vattenmelon innan jag går och lägger mig. Jag är inte trött. Fick nog en del energi från Sofia. Äsh, borde inte screwa dygnsrytmen alltför mycket. Goodnajts.

Söndag

söndag

Heh. Vaknade av att mamma kommer in i mitt rum och frågar om jag jobbar idag. Vilket jag såklart gör eftersom det är söndag. Men klockan var kvart över tio och jobbet började elva. Och efter ett antal snurr och spring fram och tillbaka, lyckades jag tillsist samla mig och rusha hemifrån halv elva. Och bara komma en halvtimme sent! Jag är skilllad. Fick stå på board efter lunchen och det var inte bara askul, det var nog rätt tur också. Kände mig totalt knockad i skallen. Och typ gjorde något och sen, två sekunder senare, så kom jag inte ihåg om jag verkligen gjort det. Typ, gav jag ut hans stora cola, eller satte jag inte ens på en? Har jag gett växel?  Mitt huvud var tydligen ute och lekte nånstans och det var inte i Nacka Forum. Måste vara för mitt brutala uppvaknande! Att jag kom en halvtimme sent, det gjorde inte så mycket. Men att jag fakstiskt försov mig, det var konstigt! Tror inte jag har gjort det på typ många många år. Inte inte med flit i alla fall. Men nu är mobilen grejsad så nu kommer det aldrig aldrig hända igen. Heh.

Sen är det ju som alla vet viktigt att man gör ett medvetet val sådär när man ska utbilda sig. Åhh<3

https://www.studera.nu/studera/3188.html

.

Ganska mycket god natt

lördag

Igår var det lite konstigt. Jag var på jobbet, och hade bara hunnit jobba i 1-2 timmar, innan jag fick jätteont i strupen. Luft eller mat, det vet jag inte men exakt där. Och det var typ en ontkänsla som när man inte kan andas. Men det kunde jag. Däremot blev jag svag i benen och alldeles darrig. Eller skakis kanske man ska säga. Lite yr. Jag fick ta flera pauser och raster. Alla på jobbet var jättesnälla men typ såg det som något jätteallvarligt. Och det var först då som jag själv blev lite skraj. Men det var bättre idag, även fast jag gått runt och känt mig som om jag vore bakis. Eller som om jag inte sovit på över ett dygn. Eller som om någon kört en stekpanna i skallen på mig.

Efter jobbet idag vart det möhippa! Min livs levande första möhippa. Det var mys och trevlans och skoj. Missade dock allt pinsamt och roligt i början på dagen men kom lagom till i alla fall ett åk på Grönan. Sen var det lite fler lekar och grejer och mat och vin och tårta. Kände mig påverkad efter bara ett glas vin vilket måste ha med min kosntiga svaghetsyrselgrej jag fick igår. Men jag kan ändå inte låta bli att hoppas att min möhippa blir lite galnare. With or without alkohol.

Och inatt fick jag också för mig att gå in på studera.nu. Så nu vet jag vad jag ska göra i höst!


.

Numerisk räkning

torsdag

Började morgonen med Alice in Wonderland. Den filmen är bara konstig. Men samtidigt full med barndomsminnen. Fick den av mamma när vi var i vår närmaste mataffär i Hong Kong. Så. Nu vet ni.

Annars har den här dagen varit sjukt seg. Ingen ork till något och vill bara ligga i soffan. Men jag har faktiskt pysslat lite med min brors bröllopspressent. Och pluggat lite matte. Lite för lite. Men med tanke på att det är sommar, och jag inte ens går i skolan nu, såklart, så är lite mycket mycket bättre än ingenting alls. Sen gjorde jag snabbpizzor av tacobröd. Tog chiliketchup istället för tomatsås. Vilket gjorde dem supersöta. Men de såg helt förträfflga ut! Och alla vet ju att det är det som är det viktigaste. Om två timmar börjar Bigbangtheory. Jag är så jävla bäst om jag lyckas plugga fram till dess! Måste tydligen lära mig liggande stolen för miniräknare är big nono.

Katt åt kniv, tappade hakan

onsdag

Dagarna sen jag kom hem från skärgårn har bildat en såndär jagälskarlivetvecka. Men måste passa på nu när jag inte börjat plugga ännu.

Gillade att jag vart bjuden på fin middag hos sjuk vän i lördags. Jag hade med mig jordgubbar och sen låg vi och frossade och tittade på filmer i en stor mjuk dubbelsäng.
Gillade att jag vart bjuden på film i Mälarhöjden på söndagskvällen. Lite spontant sådär av två älskade nördar. Kan inte riktigt låta bli att skratta när de pratar med varnadra. Jag borde spela in dem så de får se hur de faktiskt låter.
Gillade att Anna fyllde år och att vi skulle vara födelsedagiga och baka tårtor. Älskar hur det slutade!







.


Utflykt

fredag

Imorse, när jag låg i sängen och tänkte att jag verkligen borde gå upp, så började det regna. Och åska. Jag krälade mig fram till laptopen och undersökte SMHI. Som fint sa att nej, det regnar inte, det är sol och kanske lite molnigt ute. Men vi bestämde oss för ett kafé trots allt. Svårt att lita på Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut när det faktiskt öste ner regn på oss. Och precis när vårt härliga gröna rabarber med grädde -te kom uppburet för trappan till oss. Ja precis då så dök solen fram, mitt i den klarblå himlen. Och hettan. Så vi hade inget större val att, efter lite fönstershopping, sätta oss på en gräsmatta och ha picknick trots allt. Svettig ostbaguett, massa sol och en vän kan verkligen vara bäst ibland.

Förövrigt hemskt att jobba i denna hetta. Tjocka jeans och tjock skjorta och nada luftkontionering. Svetten typ rinner och alla är alldeles blanka och röda i ansiktet. Feeling freeeesh ohyes.





Ta mig tillbaks

torsdag

Kort sammanfattning: jag älskar skärgården. Tror det var 14 eller 15 år sedan jag var där sist. Söndag till onsdag var typ bäst på mångamånga sätt. Sol, solbränna, bad, fem trevliga vänner, behöver jag säga mer liksom. Utom att jag förresten körde min första magicmatch. Och att jag fick warhammer förklarat då killarna tillbringat en hel dag åt det spelet. Warhammer är nog så nördtönting det bara kan bli. Men det gör inget. Jag har ingenting emot nördar. ^^

Idag har jag sprungit runt med en vän och kännt mig lite allmänt tjejig. Vi åt glass och transfetter i hettan och pratade lite om allt möjligt. Imorn, innan jobbet, ska jag träffa en annan vän. Problem dock när någon skvallrade om att det ska åska. Vi som tänkt picknicka.






RSS 2.0