Morning

lördag

Resan från Odalhem till gård och stuga. Ett tåg som snörvlar sig fram. Från ett mulnande Stockholm till ett landskap fyllt av snö, med packning större än sig själv, för att köra utan att ploga.

resap



Den här helgen blir fylld av film, vänner och engelskaförberedelser. And remember, there is no spoon. Puss.

Itch itch

onsdag

Alltså, jag orkar inte. Det känns som om jag bor i en vadderad bubbla. Allting jag gör känns ansträngande och om någon pratar med mig tar det ett tag innan jag förtsår vad de har sagt. Dessutom känner jag mig tråkig. Jag kanske fortfarande är förkyld? Eller så har jag typ vitaminbrist som leder till trötthet som leder till. Nånting. Järnbrist är det i alla fall inte för nu har jag börjat äta KÖTT. På riktigt alltså. Inte några gånger per år, som det kunde vara förut, utan snarare några gånger i veckan. Och det är MYCKET. Särskilt gott är det inte. Men ok. RAFFRAFF se upp så jag inte börjar gå lös på människor!

I morse bokade jag tre biljetter till Göteborg och tillbaka. Sista helgen i mars ska bli alldeles splendid. Kvällen den 23 ska bli det med. För då ska jag på på date med Bob Dylan, tillsammans med några ähum tusen till. Och nu blev jag påmind att jag måste plugga engelska till provet på måndag. Ska kanske baka lite kolakakor först. Men då måste jag gå en promenad också. Bah, jag hatar att det är sportlov  nu för då ringer inte vikariepoolen och jag är sjukt rastlös, uttråkad och fattig! Ikväll hittar ni mig btw på Strand. Dansandes till Peter Bjorn and John. Ohyes.




PB&J på Sommartoppen i Östersund 06




Frisk igen!

söndag

Alltså, I got the skills that kills! Nu kan jag inte bara tillverka snygga dreads och knyta in dem. Jag kan också fästa löshår. Sånt där fint, ni vet. Tog visserligen fem fruktansvärda timmar. Men det gjorde ju inget eftersom jag hade sånt mysigt sällskap. Borde seriöst skapa en extensionssalong. My first own business company. Jag kan ju designa något snyggt visitkort och så kan jag dela ut det till folk jag träffar på viktiga möten och konferenser. Och sen måste jag ha ett snyggt och käckt namn. Nåt i stil med Hair4U eller Hair vare klippt. Kanske skulle det heta Hairstuguberget? Rätt och slätt liksom.

Och om ni undrar, så finns det faktiskt ett engelskt ord för fjortis. Nämligen barabam-tish: Fourteen-year-old! Passande va? Men tydligen kan man också säga jailbait. Låter kanske lite bättre.

Hosthost

fortfarande lördag

Alltså god, om det inte hade varit för det lilla faktumet att det snöade när jag vaknade imorse, hade jag gjort ett glädjeskutt och en trippelvolt över att det är vår! Helt härlig promenad jag gick alltså. Blev förvånad över att jag orkade gå så länge också. Och mår hör och häpna mycket bättre efter den! Den här förkylningen kanske inte blir så långvarig och utdragen som jag trott. Och på tal om ingenting, Whatz up med alla gå-ner-i-vikt-program? Om tjocka amerikaner eller engelsmän som kämpar mot sin fetma. Motion och ny diet och tårar och frustaion. Finns seriöst tusen program med samma koncept, sänds säkert flera i veckan. Om det inte är något realityprogram så är det nån slags tävlingsshow. Och jag faller för det varje gång! Sitter där framför TVskärmen och hejar på. Och nah, har du bara lyckats gå ner three pounds på en vecka? Ack ack. Alltså. Jag är störd.

Prosit

lördag

Mitt huvud är fullproppat med bomull och jag har en päls i min hals. Med andra ord är jag alldeles förkyld. Sov tolv timmar i sträck i natt, med flera lager kläder och så mycket filtar att jag knappt kunde röra mig för tyngden. Men mår ändå sämre idag än igår. Finns dock inte så mycket att göra åt det. Förutom att fördriva tiden med filmer och serier! Hela morgonen har jag kollat på TV. Och alltså, all kärlek åt The Big Bang Theory! En äkta nördserie. Alla karaktärer och allt de sa, SÅ klockrent! Och skrattade jag inte högt åt skämten så blev jag alldeles mysig inombords av alla fysiktermer. Får ta och klura ut när ordinarie sändningtid är och bli ett äkta fan. Det finns dock en risk att jag upptäcker att det är jättetråkigt, när jag sitter där med tusen föväntningar och huvudet fritt från bomull. Aja, får se om jag orkar mig ut på en promenad lite senare. Har ni sett vädret eller? Apafint!

Rubrik

fredag

Jag sover jättedåligt. Vrider ocn vänder på mig och vaknar hela tiden. Skitjobbigt. Så när jag kom hem idag, vid tiotiden redan, så beslöt jag mig för att gå och lägga mig. Tänkte passa på att sova lite medan byggteamet var ute på lunch. Har ju dessutom gått och blivit förkyld och alla vet ju att det bästa man kan göra då är just att sova. Men självklart. Alltså vad är oddsen att telefonen ringer fem gånger? Den har inte ringt på hela dagen men just då, FEM! Precis när jag nästelinästan har somnat så ringer den. Ni vet sådär när man börjar flyga iväg i tankarna, typ som om man drömmer, men ändå inte riktigt somnat på riktigt. Orka. Och sen passande nog kom byggteamet tillbaka och började hamra och borra och springa och pladdra, så inte blev det någon mer sömn för mig inte! Istället blev det majsgröt. Min traditionella jag-mår-illa-och-har-ingen-aptit-det-här-är-det-enda-jag-kan-tänka-mig-att-äta-mat. Och till det kollade jag på Anne Frank. Mitt hjärta åt surfthechannel. Den sidan har verkligen blivit min bästa kompis när jag är ensam. Men nu ska jag sluta vara ensam. Typ åka lite tunnelbana och träffa lite vänner.

About a boy

torsdag

Igår blev väl inte riktigt som jag tänkt mig. Helt dåligt var det inte. Men konstigt. Eftermiddagen och kvällen blev i alla fall alldeles förträfflig. Varför har man inte sånna kvällar oftare? Härlig morgon också. Tänk om livet alltid skulle vara så. Långa frukostar med någon man tycker om. Sitta och dricka tio koppar te i en evighet nästan. Eller i alla fall mellan nio och tolv. Inte slänga i sig frukost på tio minuter med TVn som sällskap liksom. Nu är jag hemma och nu ska jag läsa. Den boken jag trodde skulle vara hans tråkigaste har visat sig vara rätt bra. Ska nog sluta ogilla Nick Hornby faktiskt.

PEPP

tisdag

Igår var jag depp idag är jag pepp! Jag kuggade och det sänkte mig totalt. I typ en timme eller två, sen började jag blicka frammåt och tänkte åtminståne lite positiva tankar. Jag hade inte gjort så allvarliga fel så förhoppningsvis klarar jag det galant nästa gång.

Idag hade jag jättekul! Kurs is the shit och läraryrket is the shit. Har aldrig varit mer motiverad att bli just lärare. Kommer i och för sig inte få för mig att utbilda mig till det helt plötsligt men man kan ju alltid drömma lite om det. Ungefär som att man drömmer om att jobba som delfinskötare (lågstadiedröm oyeah), eller att bli glassbilsförare (dagisdröm oyeah), eller en skitrik och jättekänd skådespelare.  Eller något annat kul. Hur som helst har jag två jobb på G och har ingen aning om vilket jag ska välja. Skulle med stor sannolikhet gå att kombinera båda men orkar inte med att ta på mig så mycket grejer och ansvar igen. Hursomhelst. Provjobba imorn. Härligt!

Oyeah

onsdag

Sov seriöst två timmar i natt. Eller kanske tvåochenhalv på sin höjd. Men det gjorde inget. Precis som förra onsdagen var jag så speedad att jag kunde prestera på topp, trots att oddsen talade emot mig. Känner mig laddad till på måndag men definitivt inte säker. Men jag låtsas vara det, och så klarar jag mig fint då i alla fall. Yes. Bra dag idag, trots lite kaos. Stockholmtåget var ju liksom en timme försenat och det var inte så kul eftersom en jobbintervju väntade här nere. Men jag ringde och förklarade läget och passade på att sova så mycket jag kunde. Sen kom jag inglidande och gjorde den bästa intervjun någonsin. Speedad is the shit! Det är som det står i körkortsboken. Lagom nivå av stress ökar faktiskt prestationsförmågan.

Som om inte jag var tillräckligt glad efter det så gjorde Popcirkus och Sofia den så mycket bättre. Började känna av tröttheten lite men den ignorerades. Det var musik och det var Mando. Och Krisrian Luuk pratade med mig. Haha.

Rubrik

tisdag

Världen snurrar och jag snurrar. Kan bero på att det var ett tag sedan jag åt lunch och min blodsockernivå är så låg att jag utan tvekan skulle kunna sätta mig ner i ett hörn och börja gråta. Helt utan orsak. Men till stor del beror allt på att det är så mycket nu att jag reagerar med nånslags snurrande blackout. Kort kan jag konstatera att körkort suger. Fuck vad jag hatar att köra bil rätt. Hela tiden titta bakåt titta vänster titta höger titta ditåt kommer det någon där? Kan jag svänga ska jag vänta? Vänta gasa kör. Vilken hastighet är det högerregeln är det huvudled? Inte så nära kanten inte så nära mitten. Åk mot Nusnäs titta blinka bromsa växla titta titta titta AAAAAAARGH.

En dubbellektion imornbitti. Sen Stockholm jobbintervju och Popcirkus. Sen tåg tillbaka och sen uppkörning. Fatta att jag kommer kugga. Känner mig feg om jag backar ur men har heller ingen lust att betala 1300 för uppkörning och sedan åka hem till Stockholm utan körkort.

Så imorgon. Fatta vad jag måste vara på topp då! Fan Maria, nu ska du koncentrera dig så som du aldrig gjort tidigare. Din hjärna ska jobba så hårt att du nästan svimmar när du kliver ur bilen och hjärnan ska ha träningsverk en vecka efter. Då kanske du lyckas prestera så bra att du klararej på måndag. Får lita på peppande miss Positiveläraren. Även om det är sjukt svårt.

Tillbaka igen

fredag

Så. Hej och hå så var jag drygt trettio mil upp igen. Mår toppen efter flera trevliga händelser. Till exempel att jag gick vidare från intervjuen till kursen och att körningen idag gick megabra. Och att en vän har köpt fina biljetter till på onsdag. Annars har jag inte så mycket att tillägga. Snön yr utanför fönstret och det passar nog väldigt bra att sätta mig i soffan och läsa lite i min bok. Känns verkligen härligt att sitta och läsa en helt vanlig och riktigt tjock skönlitterär bok. Vet inte när jag gjorde det sist, bortsett från engCkursen, och det skrämmer mig lite. Jag ska ju vara en sån som läser hela tiden och diskuterar böcker med andra och så va. Duktig och allmänbildad you know. Får helt enkelt se till att försöka leva upp till mitt egengjorda rykte. Och dessutom! Boken är på engelska och eftersom jag, om exakt en vecka, har ett jättetsort engelskaprov så är det ju bra att jag övar lite till dess.

Heureka

onsdag

I min totala kaostillvaro hade jag aningens sömnproblem i natt. Efter att vandrat fram och tillbaka och tillbaka och fram mellan tvsoffan och sängen så somnade jag strax före två. Vaknade innan klockan ringde och där emellan känns det som om jag inte sov någonting. Snarare låg och funderade med slutna ögonlock. Väldigt mysko känsla. Väl uppe så slängde jag i mig en macka och sprang iväg till Kungstensgatan för att prata lite och sedan smög jag in på stadsbiblioteket och stressläste lite och sen irrade jag runt på Klarabegsviadukten för att sedan kliva in på gatunummer 80. Där fotograferades jag och sen satte jag mig och väntade på att provet skulle börja. Jag var rädd att jag skulle somna och hade tidigare haft planer på att knarka starkt kaffe. Men det sjuka var att jag var så speedad av all stress att jag inte var ett dugg trött. Tvärt om! Efter provet begav jag mig till Vanadisvägen för att träffa lite gamla dudes. Sen blev det Vällingby och god mat och Dragonslair och vid det laget var jag dock så trött att jag knappt kunde gå rakt. Och tillsist då: framtidsplaner och godis.

n u know what? Jag klarade teoriprovet!

Den du!

tisdag

Vanliga mornar, när mamma går till jobbet innan jag hunnit stiga upp, så brukar jag vakna av att hon trampar utanför min dörr och tar på sig ytterkläder. Jag hör nycklarna rassla och när hon öppnar ytterdörren så ropar jag högt ett hejdå. Hejdå ropar hon tillbaka. Idag då, eller imorse så hör jag samma sak. Bestämda steg utanför min dörr och sedan ytterdörren som öppnas. Som vanligt skriker jag högt Heejdåååå. Men sen tittar jag på klockan. Kvart i åtta. Och då kom jag på det. Vi ska ha byggnissar hemma hos oss för att fixa badrummet och att det alltså var en sån jag skrek åt. Kul

Idag har jag sladdat med bil och lekt med diosaurier. Den du!

Can I watch it with you anyway?

måndag

Hemma igen. Men det är fullt upp hela tiden. Som jag hade förutspått. Måste liksom planera vad jag ska göra varenda timme för att lyckas mosa in allt i mitt schema. Men teorin verkar gå bra och imorgon är det Gillinge. Och nu borde jag verkligen fortsätta plugga. Har inte blivit så mycket av det alls idag, förutom lite ströläsning på tuben. Men det är jobbigt. Kollade precis på länken som jag fick postad i en kommentar i förra inlägget. Finaste på länge. Fick ont i magen, på ett bra sätt alltså. Tankarna springer iväg till sommarn 06 och de snuddar lite vid sommarn 07 också. Och därför känns det så menigslöst. Borde verkligen göra någonting. Impulsåka till Göteborg eller åka till vem som helst i Stockholm för den delen också. Inte sitta ensam i mitt rum och läsa körkortsboken för tredje gången. Men egentligen är jag fånig, såklart, för jag var med en jättefin vän igår och idag hann jag springa in i lite andra vänner innan jag skulle iväg och jobba. Och jag ser faktiskt fram emot imorgon! Har hört att det ska vara riktigt kul. Men på riktigt nu Maria, du måste plugga nu.


är inte lika hitec som de andra så här får ni en copypastare istället
http://www.youtube.com/watch?v=O2gLCwbDuXo

RSS 2.0