Rubrik

torsdag

Ack, ack en sån befrielse det var i morse då jag fick lägga mitt sista matteprov på brevlådan. Nu väntar en muntlig grej sedan är jag färdich på riktich. Åkte till banken för att växla in min lön och då stöter jag oväntat ihop med en vän. Roligt med sällskap och med massa pengar på kontot blev det lite totalshopping för min del. Men under tusenlappen som tur är. Höhö. Dåligt samvete får jag ändå. Förut blev jag glad av shopping. Nu förtiden känns det lite bra just när jag köpt någonting men sedan upptäcker jag hur onödigt det egentligen är. Man behöver ju verkligen inte ha allt liksom! Vilket som, sedan åkte jag vidare in till stan för att äta pizza med två helt andra vänner. Jag räckte också över en påse med clownkläder. Jag vet inte om jag ska se det som en komplimang eller förolämpning, att hon frågade just mig om jag hade några clownkläder hemma till hennes föreställning. Genast blev jag dock helt uppslukad och började rota i garderob och lådor efter den perfaste outfiten åt henne. Nåja,efter maten blev det till att stå i kö ett tag. Eller okej, det var typ en kvart, men jag frös så det kändes som mycket längre tid. Kanske var det bra att biljetterna tog slut för känner mig rätt trött och slö. Men samtidigt hade nog blivit väldigt party om vi varit där inne. Typ nu.

Hittade den mest perfekta tröjan jag sett på länge. Som gjord för mig <3



Sen sprang jag också på vinterns trendigaste accessoar. Om jag bara hade haft råd..


Trötter

onsdag

En sovande dag. Hatade att gå upp i morse. Otroligt bortskämd som jag är kan jag inte minnas när jag senast gick upp före klockan åtta. Men idag var det hemskt. Flashbacks till gymnasiet när jag var tvungen att springa hemifrån klockan sju. Idag behövde jag gå hemifrån vid halv tio men tröttheten var den samma. Exakt lika "snälla jag gör vad som helst bara jag får sova lite till och varför VARFÖR tryckte jag bort snooze?" Sen sov jag på tuben. Sen sov jag på bussen. Och när jag slutat jobbet kunde jag tyvärr inte sova på pendeln till Huddinge eftersom den var smockad. Fullsmockad. Fattar seriöst inte var alla människorna kommer ifrån. Känns som jag är nyinflyttad från landet eller nåt för överallt blir jag förvånad att det är så många människor. Var det så här för några år sedan också? När man går runt vid centralen är det mer människor är tomrum och Drottninggatan är ett helvete. På riktigt. Trodde jag skulle behöva sova på komvux också men var jag så duktig och var klar med så allt så jag fick gå efter en halvtimme bara. Ändå har jag knappt hunnit göra något ikväll. Jobb och komvux tar all min tid. Längtar till det nya BK-fria året!

Heureka

tisdag

YES, jag klarade det! Efter jobbet har jag tillbringat hela kvällen åt att renskriva matteprovet jag gjorde klart igår. Upptäckte dock att den där jobbiga, näst sista och som jag inte klarade fullt ut igår, var fel på ett flertal ställen så istället för att skriva rent den fick jag räkna om den, och det tog jobbigt lång tid. Ekvationerna är ju liksom meterlånga med paranteser och divisionstecken och minustecken och upphöjt i och det är inte så jättesvårt egentligen men så enkelt att göra osynliga slarvfel som är nästintill omöjliga att upptäcka. Så efter en lång dag på jobbet och flera timmars matte utbrast jag tillslut Heureka! Eller nä, så töntig var jag faktiskt inte. Men galet glad och stolt och lättad blev jag. Tjohoo, mothefacker! Nästa prov ska jag ha alla rätt på. Godnatt.

Vinter

fortfarande måndag

Det är helt fantastiskt galet fint ute. Snötäcket blir bara tjockare och tjockare. Nattpromenader när det är massa snö ute är typ mysigast ever. Det är det på dagen också såklart, när solen lyser speciellt. Men på natten är det alldeled alldeles tyst och allt ljud dämpas av snön som ligger och trycker överallt omkring. Det är härligt. Det var verkligen inte kul att stå och vänta på bussen vid en landsväg i en halvtimme när klockan var typ halvelva och sjukt kallt och ensamt. Men promenaden hem från busshållsplatsen gjorde liksom att allt försvann. Och innan jag ställde mig vid den kalla busshållplatsen befann jag mig mitt bland nygräddade pepparkakor och ekvationer. Trevlans.

Puss

måndag

Lottens artonårspartaj i fredags och det var askul, fastän det blev lite tokigt i mitten. Hon fick finfin present från mig Cindy och Jacke. Typ ett egengjort fotoalbum. Pannkaksstekning vid fyratiden och somnade runt sex. Det var inte så kul att åka till jobbet och jobba dagen efter bara. Men klarade av dagen rätt bra, bortsett från att jag på slutet blev så förvirrad att jag mest snurrade runt och glömde bort beställningar och ställde samma fråga flera gånger. Skönt att tuppa av hemma hos Anna på kvällen.

Åhej! Vaknade av att plogbilen körde runt utanför mitt fönster imorse. Det har snöat nästan konstant i två dygn nu och det hänger två julstjärnor i vårt köksfönster. På gitarren förbereder vi julsånger inför Lucia. Puss.

Sacomässa

torsdag

Igår snöade det och idag är det is på gatorna! Slutsats: det är vinter. Igår blev jag sådär mysigt glad av att höra tjejen bakom mig prata i telefon när jag satt på bussen mot engelskan. Hon pratar typ med sin mamma och utbrister gång på gång hur roligt det var med snöbollskrig och snö och kompisar och lek och snöbollskrig. Sen när hon lagt på säger hon tyst för sig själv "Bästa dan i mitt liv..". Men på eneglskan blev jag mindre glad, prov och övertid. Typ NP fast gamla kopior. Och på slutet när man skulle skriva en uppsats gick det så jävla dåligt. Hatar när jag måste hitta på åsikter eftersom jag egentligen inte bryr mig ett dugg om ämnet. Breaking Barriers, oyeah.

Idag då. Sacomässan! Åkte dit med lite blandat folk som fortfarande går i gymnasiet. Trevligt att träffa massa av dem igen. Och sen när alla skulle få fribiljett av rektorn och syosarna som stod vid entrén och bläddrade i klasslistor och frågade alla om de hade prickat av sig, ja då frågade de mig också. Först bitr. rektorn och jag typ nej,, jag gick ut förra året och sen en syo och jag typ neeej, jag har inte prickat av mig och tillsist den sjysta och bästa syon, som inte står och bläddrar i någon lista utan ger mig en fribiljett på en gång! En biljett in till kaoset. Galet GALET mycket folk. Och nej, jag blev inte mer säker på vad jag egentligen vill efter varit på mässan. Men jag fick lite mer information om juristprogrammet. Och lite mer information om civilinjengör design och produktframtagning. Men det bästa var ändå den fina tygkassen jag fick från KTH.

Glad

tisdag

Bra dag! Sådär vid två-tiden hör jag mitt namn och upptäcker att det är två trevliga cyberfilurer som står och hänger i hörnet bredvid min kassa. Lyckas prata lite med dem eftersom det inte är så mycket annat folk där. Och typ övertalar den ena att han ska ta jordgubbsmilkshake och att den inte smakar plast. Intressant. Och hähä, tvingar den andra att köpa mat fast han egentligen inte har råd. Nåja, piggar upp stämningen enormt! Typ alla som läser det här: hälsa på mig på jobbet?

Sedan till Söder för att hälsa på en annan filur från samma skola för att få lite mattehjälp. Heh, förlåt Sofia om du känner dig vänsterprasslad och bedragen, men tänkte att han hade lite bättre koll på hur man programmerade och stuffs. Det hade han inte. Men det var asnice och übertrevligt ändå. Har inte träffat honom sedan studenten och förutom implicit derivering blev det lite allmänt talk och lite musik och gitarrspel. Sen fick jag lönebeskedet för för kommande lön också. Sånt är också kul. Lite som att ha en chokladkaka men inte få öppna den förns i helgen. Men ändå veta att den finns där. <-- dålig metafor

Gosh

måndag

Okej, det var galet och fint. Galet fint. Och bra. Jag stod där, långt långt fram och nästan framför mitten av scenen och drogs med i grymmaste flowet. Puss till en bäst konsert och en bästbästaste lördag.

Idag fryser jag och är hungrig men vi har ingenting aptitligt hemma. Förutom kanellängden men den har jag redan ätit upp. Men om typ fyra timmar ska jag på sushibuffé, så jag får överleva tills dess. Idag ska jag inte platta håret. Det ska bli dagens grej tror jag allt. Och kanske att sätta mig in i Eulers metod lite mer ordentligt. Samt se Glans.

Party

fredag

Fredag, och gissa vem som får stänga idag? Jag stänger fasiken ALLTID på fredagar, jag vet inte var problemet ligger hos schemaläggaren. Jag typ "ska jag stänga nu på fredag igen?" Och han typ "vill du inte stänga på fredagar?". Och trots att jag ger ett tydligt nej så dyker det alltid upp på schemat att jag ska jobba ända fram till 21 kommande fredag. Tur i alla fall att jag efter ett antal om och men, lyckades få honom att ändra så att jag blir ledig nästa fredag då finfina Lotten har sin artonårsfest. Samt på måndag då jag och mamma ska se allas favorite Johan Glans. Min schemaläggare är förvirrad men väldigt snäll egentligen. Åh, jag ser så galet mycket fram emot Glans på måndag. Och Lottens partaj. Det kommer bli bäst. Men inte lika bäst som Franz imorgon. Det är i morgon!!!!!! Eller idag, beror på hur man ser det. Det är väl ungefär 18 timmar kvar tills de börjar spela. Gosh.

Kom nyligen hem från en fest hos min bror Johan. Jessica var där såklart och lite av hans vänner och lite av hennes. Det var inte så galet mycket folk men blev väldans kul och trevligt för det ändå. Tyvärr så kände jag att jag inte kunde stanna så länge. Både för att jag ska ta mig hem själv, och för att jag ska på gitarr imorn förmiddag, och för att jag måste vara utvilad till imorn. Sen händer det otroliga att mamma ringer och säger att hon bjuder på taxi! Tycker inte om att åka det egentligen. Känner mig för snobbig och det känns så dumt, jag kan ju ta tuben egentligen liksom. Men otroligt skönt vare ändå. Så klart. I New York verkar de alltid ta taxi, undrar om det är typ galet mycket billigare där. Trist att lämna partyt när det var i full gång. Får se till att riva hela haket nästa gång istället.

Rubrik

tisdag

Nu har jag varit ledig från jobbet i fyra dagar. God, så härligt det! Självklart har jag nada lust att åka dit imorn. Men plikten kallar. Hähä. Idag har jag lyckats med att göra mycket. Började med att jag klippte pappas hår. Allt blev bra utom luggen. Oops, hoppas det växer ut snart. Därefter till Skärholmen där jag totalshoppade kläder med honom. 2500:- på Dressman. Oyeah. Sen köpte jag sista vaccinet mot livmoderhalscancer. Och sen sprang jag in på någon dropinklinik och blev vaccinerad på typ tre sekunder. Eller två. "Är du beredd Maria? Sådär nu är det klart." Efter det in till stan för att luncha med pappa på samma ställe som igår. Något thailändskt på Östermalm. Asgott!

Sen till mattehjälpen för att få nada hjälp. Behövde hjälp att förstå det nya avsnittet men eftersom tanten inte kunde hjälpa mig igår skulle hon förbereda den andre läraren tills idag. Men icke. Gubben hade inte heller någon koll. Och det är visst några avsnitt som det är bra om man lägger in ett program på miniräknaren så man slipper hålla på att använda tre sidor åt att räkna ett tal. Typ. Men det klarade han inte heller. Jag satt i en och en halv timme och försökte programmera in programmet i fråga men kom ungefär halvvägs innan jag fastnade. Nåja, matten känns i alla fall som ett skämt men det är väl bara fortsätta att försöka klara allt själv.

På kvällen var det sista meditationen och sen middag till Systrar i Jeans. Kommer verkligen ihåg hur galet bra jag tyckte den boken var när jag gick typ i sjuan eller vad det var. Lite töntig var nog filmen men det blev väl någon slags nostalgikänsla också.

Family

söndag

Hosta och heshet. Inte kul. Täppt i näsan emellanåt. Men mest kli ock strul med halsen. Underligt nog mår jag helt prima ändå! Och om inte det faktum att jag hostar så fort jag pratar eller inte pratar existerade så skulle jag absolut gå runt och tro att jag var frisk som en nötkärna. Eller hur man säger.

Farsdag och middag hos farfar i Uppsala. Inte lika stort ståhej som när han fyller år så det var bara två kusiner där, med families. Och bara två farbröder. Och inga av mina syskon. Men däremot lite släktingar från Ukraina och Israel! Typ personer jag aldrig träffat förut och som jag inte kan tala samma språk som. Så det blev en blandning av engelska, svenska och ukrainska. Men det funkade och var trevligt. En syssling i min ålder visade filmer på youtube från Israel och berättade om hur nära alla olika bomber och explotioner hade slagit ner från hans hus. Helt plötsligt fick jag en närmare relation med allt man ser på TV därifrån. God, det är ju en helt annan värld och den världen satt brevid mig. Märklig känsla.

Fadder

lördag

Det var inte kul att vakna imorse, efter några timmars för lite sömn, och upptäcka att min röst betedde sig.. en aning motsträvigt. När jag försökte prata normalt växlade den mellan viskning och falsett. Jag typ, great, jag ser fram emot att läsa evangeliumet inför alla i kyrkan idag. Lite bättre vart den senare, jag knarkade starka mintpiller, men tyvärr lät det lite ojämnt. Ungefär som rösten beter sig när man ska börja gråta. Mäktig känsla var det ändå. Jag är nu fadder till Ludwig Josef Alexander och går runt och känner mig jättespeciell. Och Tacksam. Lite jobbigt var det när jag skulle bära Ludde fram till dopfunten och sen behöva hålla honom fram tills läsningen. Han väger asmycket och jag fick kramp i armarna och det enda jag kunde koncentrera mig på var att se så naturlig ut som möjligt fastän mina armar var fulla av mjölksyreliknande ämnen. Hmm, dags att börja träna maybe?

En ledig lördagkväll och jag ska inte hitta på något. Känns jobbigt för det känns slöseri med träffavännertid. Men jag får väl helt enkelt omvandla kvällen till en pluggochstädakväll. Känner mig otroligt motiverad. Puss.

Oyeah

fredag

Lång dag idag. Stängde och jobbade ända fram till halv tio. Sen åkte jag till Centralen för att hämta pappa som kom med tåget. På vägen hem visade jag honom att han hade musik på sin iPhone och så satt vi där och spelade mobilmusik som vilka andra tonåringar som helst. Fast Dolly Parton och Dan Andersson.

Imorgon är det inte vilken dag som helst! Inte nog med att min systerson ska döpas och jag ska läsa i kyrkan och så, det är också imorgon som det bara är en vecka kvar till Franz Ferdinand. Blir helt salig när jag tänker på det. Bara tanken ger mig glädjerus och andnöd. Och när jag lyssnar på dem och tänker på att jag ska se dem, då exploderar allt ännu mer. Och för er som typ, lyssnar på RixFM eller liknande och inte riktigt vet hur det är att älska musik, kan jag förklara att det är nästan samma känsla man har när man är sprudlande nykär. Konserten är på Debaser Medis vilket också är galet. Oyeah.

Prosit

torsdag

Sjukdag
Pluggdag
Tråkdag

Har nyst, snytit mig, fryst. Gått promenad, räknat matte, övat ackord. Letat upp engelska uttryck och gett en påhittad familj lite vegetariska advices. Skönt att vara ledig i alla fall. Tio timmars arbete i morgon.


Obama

onsdag

Varför måste superchefen, eller alltså han som äger BK, Sandys, Taco Bar och Tasty Thai, alltid handla hos mig? Jag blir typ jättenervös och det enda jag kan tänka är var perfekt, var perfekt, var perfekt, vilket snurrar runt i min skalle gång på gång, hela tiden. Sen skulle jag ta betalt för hans dipsås, och han typ, "Bjuder du på den?" och jag kan ju inte säga nej till toppchefen, men samtigidgt, det kanske bara var ett test för att se hur "vek" personalen, i det här fallet jag, är och att man absolut inte kan bjuda på varorna, det är ju självklart. Häh.

Obama. God vad allt kretsar kring USA just nu. Eller, det har det gjort ända sedan i våras komer jag ihåg. Vid det laget hade jag ingen som helst koll på de olika kandidaterna och vem som borde vinna osv. Det blev i alla fall lättare nu på slutet när det bara var två. Hade i vilket fall ändå ingen aning om var jag stod. Eller det är klart att det faktsikt låter bättre att ha en mörk och ung president i USA istället för en gammal superkristen typ, men samtidigt känns det som att alla tidningar och andra medier har lyft upp Obama och trampat på McCain och jag kan liksom inte låta bli att se en liten orättvisa där. Det var ungefär som om det stod mellan Obama och Bush och då fanns det ju såklart bara en självklar vinnare. Synd att inte McCain hette McDonald. Då skulle jag röstat på honom.

Uää. Känner mig smått sjuk igen. Vid åtta i kväll gick jag från Komvux till Huddinge C och det kändes som om jag fick mer ont i halsen för varje steg jag tog. Nu ska jag öva på vem kan segla på gitarren med massa nya ackord med tillagd bas. Wish me luck dudes.

Rubrik

tisdag

Vad har hänt idag? Det har varit en rätt sprängproppad dag med en stark touch av tidsoptimism. Jobbade mellan elva och tre. Innan det hann jag plugga lite, lite, och meditera. Meditera som jag borde göra två gånger om dan men som oftast blir mycket mindre. Efter jobbet fick jag lov att äta lunch på tuben mot Mälarhöjden. Där vare barnhämtning och passning som gällde. Har ni märkt att dagisungar har en särskild lukt? Kommer ihåg en gång när jag satt och väntade på tuben och det kom ett led med neongula västar vandrande och man verkligen kunde känna deras lukt av mosade bananskal och blöta och sandiga kläder. Exakt den lukten möts jag av varje gång jag ska hämta på dagis också. Nåja, roligt och lättsamt jobb är det i alla fall!

Hipp happ, direkt efter var jag tvungen att säta mig på tunnelbanan mot stan igen för att vara på näst sista mediationskursen. Kom hem för en timme sedan ungefär och måste strax gå och lägga mig. Lika smockad dag imorgon, om inte ännu värre. Min plan är att gå upp klockan sju så jag hinner plugga ett tag innan jag åker till jobbet som börjar tio. På kvällen sen är det engelska och jag har inte riktigt gjort allt jag ska. Uää, måste börja lägga ner mer tid på engelskan igen. Samt hinna med matten såklart.

Just det, kul sak som hände: träffade Cindy på tunnelbanan idag. Sen Jacke i Slussen en snabbis. Yup, det vart roligare att jobba efter det.


Här kommer lite bilder från Halloween!








Allhelgona

måndag

 

Prata inte med främlingar! Men ibland kan man inte låta bli. När jag väntade på tunnelbanan på Centralen för ett par dagar sedan för att köpa tyg till min Halloweenklädnad så satte jag mig bredvid någon gubbe. Han tittade på mig och jag visste direkt att han skulle börja prata med mig, vilket han gjorde. Han var ingen luffarsnubbe utan var bara social. Jag hade inte pratat med någon på hela dagen så det kändes som om jag hade tusen saker att prata om. Men hela tiden var det något som höll mig tillbaka, typ som att jag verkligen inte borde fortsätta konversationen. Sen när mitt tåg kom så kände jag mig jättetaskig när jag bara reste mig upp och gick.


Halloweenpartyt hos Sofia var megabra. Trött som jag var lyckades jag dock somna till Omen (gamla versionen). Men innan det han jag se The Dumplings. Väldigt störd film, och hur kan de kalla den för rysare? Haha, vet inte om jag ska rekommendera den eller inte. Lite som Tideland. Eller Tideland är en helt annan sorts film men svårt att veta om den är bra eller inte, pga att den är så fruktansvärt sjukt störd.


På Allahelgonakvällen följde jag med Sofhia, Lotten och hennes pojkvän till kyrkogården vid Solna. Finaste jag sett på länge. Tror aldrig jag varit på en kyrkogård på allhelgona. Ingen passande har dött i stockholmstrakten (peppar peppar) så det har väl aldrig blivit någon riktig tradition. Men som sagt, otroligt fint. Största kyrkogården jag sett, eller det var tydligen två stycken, och tända ljus precis över allt. Det var som att kolla på himlen en stjärnklar natt, fast nere på marken istället. Sedan gick vi tillbaka till Odenplan, för att driva runt lite där innan vi satte oss på ett pendeltåg mot förorten.


RSS 2.0