Dag fyra

torsdag

Tjuvåkte lite på en parkering nyss. Känns så onödigt att öva backning och parkering på skolan när man kan göra det hemma. Eller alltså jag bor inte på en parkering men ni kanske fattar. Lektionen idag gick väl sådär. Eller det gick dåligt i början och då tappar jag själförtroendet för resten av lektionen och blabla. Borde kanske byta bort mysgubben till miss Positiveläraren istället. Hur som haver är hemresan bokad och jag kommer ha fullt upp gånger hundra. Känns som om varenda minut fram till på onsdag eftermiddag är planerad. In i minsta detalj. Och har jag körlektioner i Mora på torsdag så är resten av nästa vecka helproppad. Men det är bra! Fastän jag blir stressad och snurrig så trivs jag bäst när det händer saker hela tiden. Men just nu vill jag bara sova. Befinner mig i en dvala så har ingen aning om hur det här inlägget har urartat sig.

Boooya! (Dag tre)

onsdag

Nu äre bokat. Teori om en ynklig vecka och uppkörning den sextonde. Det är nära! Och ingen handledarkurs för mig då det tar två freaking veckor för dem att ge mig och handledaren tillstånd. Så det blir trafikskola för hela slanten. Bokstavligt talat alltså. Och idag körde jag tre timmar i sträck. Det kändes faktiskt mycket mycket kortare men jag skulle nästan hunnit till Stockholm om jag kört åt det hållet. Men istället cirkulerade jag mest i Mora. Runt runt runt. Provade på att panikbromsa också. Så lite bättre går det, eller jag kommer i alla fall frammåt. Och jag har typ världens skönaste lärare. En riktig liten skäggig gubbgubbe som skämtar och snackar. Lite som en typisk söderkis fast från Orsa.


Dag två

tisdag

Bitchslap ett - Det finns visst inga tider att köra upp i Mora på förrän i mars. Vasaloppet bidragande orsak. Damnit, hade verkligen tänkt satsa hårt och snabbt så jag blev klar någon jäkla gång.
Bitchslap två - Varför är jag så dålig? Jag är van med snabba resultat. Jag lär mig snabbt och går vidare sen. Men nu. Tredje trafikskolan och jag måste gå igenom steg 1-5. Igen. Fucking hejdå till mina sista pengar.

Men. Jag ska på jobbintervju på onsdag och sånt är ju alltid kul att få veta! Och pappa har hittat en här som jag kan övningsköra med. Toppen såklart, för på det sättet spar jag ju massor av pengar. Men. Jag hatar framtiden! Jag vet ingenting. Jag har ingen aning om jag kan vara här uppe två-tre veckor till eller om jag måste hem till Stockholm och jobba och så vidare. Ska jag avboka de resterande lektionerna och köra med honom? Kan inte planera ett piss.

Dag ett

måndag

Fem timmars sömn för Ocean's Eleven och ostkaka höll mig uppe längre än väntat. Fick därför slänga i mig starkt kaffe innan jag sprang till bussen. Och bara för att man aldrig vet om den skulle få för sig att vara för tidig fick jag stå där i en kvart och huttra. Sen fick jag sätta mig längst bak och mosa i mig mina efterlängtade kaviarmackor. Jag har fått en besatthet över kaviarmackor den senaste tiden förresten. Det enda tänkbara pålägget liksom. Och självklart hade jag kollat fel på kartan. Jag gick av på järnvägssationen istället för busstationen och fick därför vandra runt någon kilometer, helt övertygad om att jag gått fel innan jag äntligen fick se den röda dalahästen bredvid texten Mora trafikskola. Sen blev det väl som väntat. Jag hoppade in i bilen. Dalmasen Mats kommenterade ställde frågor och berättade. När jag kom tillbaka till receptionen pratade jag lite med två andra lite fnittriga men trevliga lärare. En Birgerjarlsgatantjej hade visst också sin första dag där så vi gick in i ett litet rum och hade världens kortaste genomgång.

Dagsordning för genomgång:
* Hej
* Öppettider
* Har ni böcker?
* Avslut

Hej och hå

söndag

Maria, jag vet hur vi ska bli rika. Vi ska öppna en popklubb i Stockholm

Så befinner jag mig i Dalarna helt plötsligt. Sitter i ett igensnöat hus i en liten by i Rättvik och värmer mig efter en galet lång promenad. Det har snöat hela kvällen natten och dagen och snötäcket blir bara tjockare och tjockare. Så varför impulsåkte jag till upp hit då? Jo min plan är att övningsköra hela veckan och bli så galet skillad på körning så jag till och med kanske kan köra upp. Snart. Så vad händer i morgon? Jo jag stiger upp klockan sex. Tidigare än vad jag gjort på, eh, så länge jag kan minnas. Och så sätter jag mig på en buss och åker i den i en timme för att sedan komma till Mora och vänta där i en timme på att den första körlektionen ska börja. Halv nio ungefär, för de som inte hängde med.

Help me get my feet

lördag

back on the ground. Det enda jag har åstadkommit idag är att simma någon kilometer och baka en enorm cookie. Som tyvärr blev fyrkantig. Hmm. Det får duga alldeles perfa.






Here you come again

fredag

And here I go. Sitter just nu och är barnvakt. Eller just nu är jag sovvakt eftersom fem- och åttaåringar inte så ofta är vakna klockan elva på kvällen. Och idag fick jag visst träffa min klon. Eller det fick jag i onsdags men eftersom M i fråga inte visste om det så tvingade han mig till Cyber för att han skulle kunna kolla på oss två när vi stod bredvid varandra. Nödvändigt. Men tillslut kunde jag inte sluta titta på henne all the time för jag upptäckte att vi verkligen var sjukt lika. Läskigt. Nåja, blev till att hänga i deras matsal en stund och snylta mat och prata med massa personer. Men det var konstigt, kändes inte som det brukade. Har nog träffat alla där lite, eller inte alls då förhållandet är sådant att jag inte går i gymnasiet längre. Men några gav kärlek, som de alltid gör. Sen åkte jag hem men för att slippa enzamheten så våldgästade jag en filur innan barnvaktsjobbet. Eller om han tog emot mig med öppna armar. Vet inte. Och trots min totala trötthet, som jag byggt upp när alla byggkillar har varit hemma hos oss och borrat tidigt på mornarna, så orkade jag springa runt och leka, spela Wii, läsa saga och ta mig igenom hela lets dance utan att somna. Och käka massa ostbågar såklart.

.

fortfarande torsdag

Tänk vad ett långt litet telefonsamtal kan göra. Tack

Positively 4th street

torsdag

Idag, utanför hissporten, började en tant prata med mig. Hon hade inga nycklar för att komma in i porten och blev jätteglad när hon såg mig vandrade uppför backen mot porten. Med nycklar i handen. Väl i hissen såg hon att jag höll i en bok. Hon frågade "Pluggar du?". Jag berättade. Sen frågade hon vad jag skulle söka vidare till. "Civilinjengör" sa jag då. Enklaste svaret på frågan som så många ställer. Ingen vet riktigt vad de gör men alla vet att det är ett bra yrke. Men det låter lite tråkigt, lite vanligt. Därför säger jag ibland att jag ska bli jurist, vilket jag också har stora tankar om. Låter lite koolare. Lite 'titta på mig, jag har asbra betyg och vet vad jag vill'. Men till lilla söta tanten sa jag "Civilinjengör". Tanten fortsatte undra, "KTH?". Jag berättade. Och hon berättade att hon hade jobbat där förut. På KTH alltså, inom kemiområdet. Hon! Det var svårt att tänka sig, men tanter har ju också varit unga en gång i tiden. Hon ställde lite fler frågor och jag svarade vilken inrikting jag ska söka till, vilka andra inriktningar som också intresserar mig och vad jag pluggar förnåt nu. När vi sedan vandrat ut från hissen och gått längs hela loftgången och kommit ut till Berget, ja då sa hon glatt "Lycka Till!". Sedan fortsatte jag hemmåt och kände mig gladare än vad jag gjort på hela dagen. Det känns fånigt, jag kan inte välja civilinjengörsutbildningen för att jag träffade en före detta KTHlärare i hissen, men samtidigt lutar det mer åt det hållet än vad det gjort på länge.

När jag är nyfiken står tiden still

måndag

... då blir jag pigg och orkar lite till. Oh, en sådan bra helg jag har haft! Fredagen bestod i mångt och mycket av sex timmar tåg och en stor kladdkaka. Bakad och uppäten av oss två. På lördagen var det stadsvandring i ett grått men ändå fint Göteborg. Har ju faktiskt inte varit där så det mesta var nytt. Som att dra i snöret när spårvagnen ska stanna till exempel. Vi vandrade runt där ett tag men jag får se till och uppleva mer Göteborg i sommar. På kvällen sen, då bar vi oss av till världens bästa klubb. Eller den kommer vara det tills jag fyller 25 eller så, eller tills det öppnar en exakt likadan klubb i Stockholm. En indiepopklubb och inte är det ofta man får dansa till Bob Hund, the Knife, Markus Krunegård, Arctic Monkeys, Håkan osv! Billig dricka och mysig stämning. Lite gammalt och slitet, sådär som Kafé44 och Café String, fast man är där på natten.

Idag då, kom jag hem och upptäckte att vi inte har något badrum längre. På ett tag alltså. Härligt. Och Linnéa, jag saknar dig allready.

Vampires

torsdag

Oj, körlektion och det gick jättebra! Läraren var typ, massa förvånad att jag var så pass duktig fastän jag inte kört sedan juni. Stolt. Men dyrt. Hejdå money. Vilketsom så träffade jag en vän i stan lite senare. Det blev impulsbio och vi såg den mycket omtalade och populära Twilight. Alla talar om hur sjukt bra den är och blabla och jag håller med. Hade ingen aning om vad den handlade om innan så jag blev lite förvånad men den var bra. Sådär mystisk och romantisk. Och sådär fin i ljus och färgerna. Jag vet tre saker.
Ett, jag hade extremt höga förväntningar. Och Twilight nådde nästan ända upp.
Två, jag måste läsa böckerna. Och jag har listat ut hur jag ska lyckas få tag på dem.
Tre, Robert Pattinson. OHGOD, han har blivit min nya Johnny Depp.

Göteborg imorn. Äntligen

I helgen

tisdag

I helgen var jag hos Anna och hennes finfina lägenhet. Hennes. Shit sånt är verkligen vuxenpoäng. Kändes extra vuxet när vi storhandlade nödvändiga saker i Skärholmen. Vi bakade scones. Hur som haver var det trevligt och mysigt. Ungefär lika trevligt och mysigt som bakkvällen i fredags. Sånt borde man göra oftare! Baka alltså. Och umgås. Bakumgås. På måndagen kom jag hem och blev helt nerdeppad av flera anledningar. Och det var så skönt! Att vara depp är världens bästa undanflyktsorsak. Typ, "Borde jag inte göra något vettigt? Nepp, jag är depp, därför ligger jag hela dan i soffan och deppar och sover och tittar på Vänner och äter nötter". Det blev skrattretande nog lite bättre när jag upptäckte att hela händelsen haft sin grund i PMS och ännu ännu massa bättre blev det när en vän hälsade på mig på kvällen.

Wohoo

fredag

Idag var jag på arbetsintervju och det gick apabra! Visserligen i andra delen av universum men det verkade som ett okej jobb så hoppas jag får det. Vare sig jag tackar ja eller inte så är det good för självkänslan. God, jag måste städa, börjar bli kaos omkring mig. Sen ska jag bakelibaka med finfina männskor.

Bye and hello

torsdag

Jag har nog inte riktigt fattat att det är 2009 ännu. Var visserligen på min första nyårsfest (brukar annars vara på landet) med smällare champange och fyrverkerier, men i och med att jag just nu sitter ensam i lägenheten fattar jag verkligen inte att det har blitt ett nytt år. Jag blev nästan lite chockad igår när Lotten frågade vad jag hade för nyårslöften. Vänta. Stopp. Det får inte bli ett nytt år nu, jag är ju inte förberedd. Men lyckades i alla fall komma på en del sådär tre minuter före tolvslaget. Som att träna mer, bestämma mig för vad jag ska gå för utbildning. Vilket i och för sig är mer ett måste än ett löfte. Vidare ska jag också leva livet och skaffa mig en pojkvän. Hej jag känner mig patetiskt. Kankse beror på att jag var den enda singeln på festen igår.

2008. Vet inte vad jag ska säga. Men jag tror det var ett bra år. Ett av de bästa. Men en del saker känns förstårs dumt och en del saker saknar jag enormt mycket. Men det positiva överväger. Och hur tantigt det än låter så har det gått alldeles för fort.

RSS 2.0