Mac and cheese

tisdag

Det här är en dag som egentligen innehållit massor av motgångar. Eftersom jag inte började jobba förns klockan fyra idag (första gången det händer) så tog jag en riktigt långsam och stor frukost framför några avsnitt VÄNNER. Efter att jag varit duktigt och läst massa engelska (och hängt alldeles för länge på bdb och blogg, ajsing ) samlade jag på mig tillräckligt mycket ork för att pumpa cykeln, stoppa ner mobil och nycklar i fickan och ge mig ut. I regnet, upptäckte jag till mitt stora förtret då jag tagit hissen ner och tittat ut genom portdörren. Men efterom jag planerat hela morgonen att jag skulle ut och träna så gav jag inte upp utan hämtade regnjackan och blötte ner ben och fötter under ett fint litet mortionspass. Som förresten var fritt från sniglar, great! Till lunch fick jag äckligt nog för mig att äta macaroner, ketchup och smält ost. Brukar alldrig få för mig att göra det så det kan möjligtvis berott på att ett av avsnitten jag såg på i morse hette the one witch Mac and C.H.E.E.S.E. Ush, måste verkligen komma ihåg att aldrig göra det igen.

Andra motgången var att jag, efter att jag duktigt planerat att gå till banken, upptäckte att jag inte hade min jobbskjorta med mig och var därför tvungen att gå hem och hämta den och fick därför inte tid att titta förbi banken innan jobbet. Jobbet btw var sjukt kaosartat då vi bara var två i kassan och en på board och det var lång kö och vi hade fucking slut på fucking allting vilket alltid resulterar i att alla suckar och skäller på oss. Sen kom det två fina femtonåriga subbor till kunder och var skitotrevliga vilket resulterade i att jag inte var sädär jättetrevlig tillbaka. Ooops. Påväg hem sen missade jag precis tuben i Slussen och hamnde på ett tåg som skulle tas ur trafik och jag var tvungen att hoppa av och vänta i Axelsberg och blä. Jag kom hem efter halv nio. Lagom till att se den där minimala men söta killen sjunga i Idol, The Killers!

Trots att det inte direkt hänt något bra den här dagen så har jag liksom kunna blunda för allt det dåliga så jag knappt känt av det alls. Det märks verkligen hur jag har ändrats sedan tre år tillbaka. Då skulle händelser som idag gjort att jag klappat ihop och blivit helt frustrerad av stress. Längtar dock att få ta min meditaionskurs så kanske sömnproblem och sånt också blir bättre.

Glans

måndag


När jag packade väskan i morse upptäckte jag att mitt jobbkort, alltså det som jag stämplar ut och in med samt ger mig mat, låg kvar i mina nytvättade jobbyxor. Ingen höjdare och var därför lite nervös när jag skulle stämpla in i morse. Det tog typ en sekund för instämplingsrutan att dyka upp på skärmen men under den sekunden hann jag tänka kortet är pajj typ tio gånger. Men det funkade som det brukar! Man ska dock inte underskatta teknikprylar i tvättmaskiner. Har tidigare lyckats tvätta mina iPhonelurar i maskinen och okej, enligt dem jag har pratat med så verkar det som om micken är lite dålig. Men det fungerar fortfarande att byta låt med hjälp av micken och ljudet funkar fortfarande prima! Det är i princip en omöjlighet att lyssna på iPodlurar efter jag fick mina iPhone. Förstår inte hur jag tyckte de hade bra ljud en gång i tiden.

Gillar att min chef (eller underchef/schemaläggare/typviktigperson) gillar mig så mycket! Jag är typ  bra på att göra ett gott intryck på vuxna och jag har visst lyckats här med. Hur och varför vet jag inte men han ger mig i alla fall alltid massa positivt cred. Och idag när jag jag frågade honom om det fanns en möjlighet att vara ledig på måndag så sa han ja direkt och det var typ det enda han kunde prata om resten av timmen. 


Annars en allmänt seg dag. Eller jobbet gick fort men det tog lång tid att ta sig hem för jag gick av en station för tidigt och tänkte gå sista biten men ångrade mig så gick till bussen istället men den kom aldrig så gick tillbaks till tuben som jag precis missade och sånt är så fucking typiskt mig.

Köpte biljetter till Johan Glans igår! Pressent till mamma. Jag blir typ alldeles mysig inombords när jag tänker på att jag ska se honom. Hahah.


Höst

söndag

Började dagen med att gå ut och springa. Har verkligen blivit dålig på det. Kanske inte på själva springandet, konditionen var helt klart bättre än väntat, men är verkligen sämst på att träna regelbundet. Ush Ush. Det kändes och luktade som höst höst höst. Härligt. Men bättre skulle det bli. Efter att jag, som alltid, lekt tidsoptimist och duschat och gjort bulgursallad, packat allt och gjort mig i ordning på typ en timme, så sprang jag till bussen för att möta upp en kär vän mot pendeln. Precis som förra året vandrade vi ut på Waldermarsudde och precis som förra året hade hon gjort sån där god och kryddig choklad. Efter att ha vandrat runt på klipporna ett tag hittade vi perfektaste platsen, precis vid vattnet. Lite blåsigt men fint. Och massa mys. Efter picknicken fortsatte vi vandra längre ut på Djurgården, som idag verkade vara alla stockholmares favoriteplace. Men efter ett tag blev jag så sjukt kissnödig att jag var tvungen att gå in på en stig i skogen. Vi följde stigen ända upp och där fanns ett alldeles äkta sockerdricksträd. Det var typ helt galet stort och underbart ihåligt. Så stort att det gick att klättra in i.

Sen kom jag hem och var sjukt trött. Är inte van att vara ute så här mycket. Har samma känsla i kroppen som man får efter en heldag i fjällen. Nu väntar tråkigheter som städning och engläxor. Och kanske ska jag ge håliväggen en chans, dålig tv-människa som jag är lyckas jag alltid skita i alla tvprogram som verkar vara det minsta intressanta.

Inifrån

Utifrån

Bye-bye grönsaker

fredag

Idag var jag miss Positive. Känns ungefär som jag äntligen blivit av med baksmällan från förra helgen. Eller så var jag bara extremt utvilad idag. Lönehelg och alla var som galna. Det var konstant kö hela dagen och för lite personal bidrog till att jag inte fick lunchrast förns klockan fyra. Hade det varit en annan dag den här veckan hade jag antagligen svimmat långt innan dess men inte idag. God vad skönt att vara på topp.

Dagens fränaste var helt klart en pappa i 40-årsåldern. Sonen var Pokémongalen så de delade på tre barnmenyer. Pappan hade långt hår, typ som mitt, samt glasögon som fick mig att associerna med vetenskapsmän. Men det fräna var ändå att pappan hade glittriga lösnaglar. Hur jag skulle reagera visste jag inte riktigt men han verkade i alla fall helt oberörd. Ska man superbeundra ungen eller ska man tycka lite synd om honom? Typ superbeundra. Trevliga var dom i alla fall.

Måste bara kommentera en grej till. Stod i metro idag om en allvarlig magsjukebakterie som drabbat en drös människor i en matsal på något företag. En vanlig smittväg för denna bakterie är grönsaker som sköljts i avfallsvatten. Men usch! Låter ju som att grönsaker ofta sköljs i avfallsvatten.

Jag känner igen dig

torsdag

Man märker verkligen att det är samma personer som äter på BK varje eller nästan varje dag. Som byggarbetaren med det underbara håret och som inte kan svenska men gör så gott han kan. Om jag var några år äldre skulle jag slagit till. Höh. Eller som den mycket äldre byggarbeteraren som inte längre behöver säga att han vill ha en mellanvatten, det skulle räcka om han kom fram till kassan och sa Det gamla vanliga istället. Sen finns det han som inte riktigt har alla hästarna hemma som vill ha dubbla lock på sin mellancola som han alltid köper och som han ska dricka på bussen "Få se vad vi ska ta idag då.. Vi tar eeeeen, mellancola!". Och alla miljärder ungdommar som beställer BeKool coockies and creame eller en cheeseburgermeny med en extra cheesburgare. Men hur söt han med håret än må vara så är det dom gamla som är gulligast. Idag handlade den jättelilla tanten hos mig igen och jag får lite grann för mig att hon frågar vad de olika sakerna kostar bara för att få prata lite. Sen avslutar hon alltid med att säga tack eller något liknande på ett annat språk när hon fått maten. Typ italienska eller nåt annat latinaktigt. Och så finns det en gubbe som ser jättegammal ut och som precis som hon alltid beställer en liten dricka och en liten pommes. Jag borde ge dem varandras nummer.

Cyber

onsdag

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska skriva ner allas namn här eller om jag ska låta sånt vara lite hemlighetsstämplat. Idag får ni dock stå ut med ett inlägg fullproppat med olika namn.

Idag var jag ledig från jobbet. Otroligt skönt! Därför passade jag på att hälsa på Cyber. Alltid när jag ska göra det blir jag alldeles nervig. Jag vet inte varför, för det finns ju inget annat än kärlek där. Hur som helst träffade jag Sofhia på bussen vilket var tur för det skulle vara jobigt om jag träffade någon jag bara kände lite. Väl där käkade jag cybermat med lite esteter. Extremt salt och torr kyckling + skrumpna poptatisklyftor. Gillar matgubbens kommentar "Dränk den med sås så blir den god". Well, det stämde faktiskt. Passade också på att lösa lite sudoko med Viktor. Hah! Vid närmare eftertanke kom jag på att jag faktiskt vann en sodukobok för nåt år sen. Hmm, ingen aning om var den är. Vilket som, Cindy ringde mig så jag sprang ner till sexan för att träffa henne, Jacke, Alfons, Christian och Love. Sen upptäckte jag att alla faktiskt skulle ha lektioner så för att slippa vandra runt ensam i en skola jag inte längre går i, hamnade jag på en filosofilektion. Jag hängde inte med så bra och hur intressant det säkert kan vara är jag glad att jag slapp läsa den kursen. Vid tolv hade de flesta slutat men då Lotten hade tre håltimmar fick vi och Alfons för oss att dra till Slussen för att köpa fika. Och det gjorde vi. Tillbaka i skolan igen svullade vi massor samtidigt som vi blev extremt poppis. Asmysigt att sitta där med massa människor och prata och skratta och det känns så jävla sjukt att jag inte går där längre. Jag avslutade dagen med att hänka på Lotten och Jacke på deras svenska. Att inte ha Stawe som lärare längre känns också bahjs.

Hela dagen var en blandning av att inte alls passa in och att allt kändes precis som vanligt. Avslutade med eng på kvällen och det kändes som en snubbe där försökte göra sig intressant framför mig. Typ tittade på mig, skämtade och ritade smajlisar på mitt papper. Hoppas inte.

Välkomna

tisdag

Multas blogg. Marias blogg. Mest skaffade jag den här bloggen för min skull. Jag är så dålig på att skriva dagbok nämligen. Den ligger bredvid sängen men alltid när jag ska skriva upptäcker jag att det var så längesen sist och att det då är så mycket som måste skrivas så då orkar jag aldrig. Och för varje dag blir det ju mer som måste skrivas ner och då orkar jag ännu mindre. Sen är det här en perfekt möjlighet för mig att reda ut mina tankar. Läskigt nog känns det som att jag inte har tid att tänka längre. På jobbet går allt så fort "aldrig stå stilla!" och resten av tiden händer det liksom andra saker, som komvux, vänner och v*ä*n*n*e*r som också stjäl tid. Ofta skippar jag musiken på tuben och bussen bara för att få vicka lite på tårna och leka filosof. Nog för att multa.blogg mest är för min skull men alla som kan få någon nytta av den är självklart välkomna att titta in. Återstår dock att se hur aktiv jag kommer vara här. Skriver ingen fin presentation om mig heller. Antagligen känner ni mig och om inte så gör ni nog det när jag kommit igång lite bättre här. Hasta la vista så länge då va.

RSS 2.0