301208

tisdag

Gott nytt år! Som jag så fint fick höra i telefon för ungefär en timme sedan. Idag var det också myzpyz. Var på historiska museet med bror och pappa. Pappa pratade på om allt i och med att han kan typ allt. Bror följde nog mest med för sällskapets skull. Fick nämligen höra att han varit där ett oräkenligt antal gånger när han var liten och pappa bodde i Stockholm. Och att det var intressant de första fyra-fem timmarna men att man sedan började ångra att man följde med och börjda längta ut. Tittade på allt från forntid till medeltid och beskådade massor av vackra handarbeten. Vuxenpoäng till mig för att jag står och beundrar och blir fascinerad av 4000 år gamla föremål. Efter en grym famlijeisolering hela julen var det härligt att träffa någon annan. En vän kan vi kalla det och som jag inte träffat på länge. Pizza, godis, skräckfilm och trummor. Myz.

Family

måndag

Myzpyzdag med familyn. Började med att bror, pappa och jag jagade runt i Skärholmen. När vi skulle till banken var det dock hundra nummer före oss. En tant bredvid - eller tant och tant, hon var säkert yngre än vad mina föräldrar är - sa att hon väntat i över än timme och när hon tog kölapp var det bara femtio nummer före henne. Great tänkte min stressade bror så vi körde in till stan till bankens huvudkontor vid NK. Det var bara det att det inte fanns några parkeringsplatser i närheten så bror släppte av oss och ringde lagom till det att han hittat en parkeringsplats, vid södra station. Sa att han ställt sig i bankkö där i stället och att vi kunde komma dit. Great tänkte vi. Hursomhaver så blev det i alla fall middag tillslut. Farmor kom och syster med family kom också. Det komiska var att vi bestämt att alla skulle vara hemma hos mig klockan två men att ingen var där före tre. Hållatiderochkommaitidfamiljen. Jupp.

En utflykt

söndag

Åkte till Örebro idag. Där har jag aldrig varit! var jag fast besluten om innan tåget rullade in på stationen och jag kände igen mig på en gång. Tog ungefär två sekunder, sen fick jag sommarkänslor och festivalkänslor. Vet att jag var jättesjuk och hade en skittung väska på ryggen. Men det kommer jag inte ihåg när jag tänker tillbaka. Sen blev jag depp och stressad för jag började fundera på kommande sommar. Vill göra något nytt och spännande! Men vad och med vem? Det är dags att något annat än massa festivaler blir sommarens höjdpunkt. Resterande dag blev en typisk närjagvarlitenpappadag. Vi satte oss i en bil och sen blev det gubbar och antikviteter för hela slanten. Titta på skåp, kistor och bord från sexton-sjutton-och-artonhudratalet, vandra i uthus och äta mat hos gamla människor i främmande stugor och sitta i baksätet och åka långt i en mörk bil. Gillart.

Hejdå snön

lördag

Nu är allt uppätet. Tre chokladkartonger, alla pepparkakor, all julmat, alla nötter, allt bröd, all mjölk, alla dadlar. Bordsmargarinet, gröten, senapen. Det enda som finns kvar är några kilo äpplen. Så dom får följa med söderut i morgon. Först Örebro, sen Sigtuna sen hem ljuva hemmet.

251208

torsdag

Juldagen, en äkta vilodag. Och det finns så lite att göra här. Inga sysslor som tar upp ens tid. Så vad gör man om inte sover och tittar på film med parentsen hela dagen? Puss.

241208

onsdag

God Jul önskas alla som läser det här. Fatta vad folk har stressat livet ur sig för allt och nu är det slut. Och den perfekta julaftonen finns inte. Den perfekta födelsedagen finns inte heller. Men det gör inget. Jag fick en jättefin jul, fastän julstämningsprocenten var ovanligt låg. Känns som om det är fler som känt så i år. Undrar vad som hände? Eller inte hände. Äsh, vi får skärpa oss lite till nästa år. Funderar på att ta en nattpromenad i snön nu. ^^

God julnatt

fortfarande tisdag, typ

Julgransbelysningen är paj, det bränner fortfarande på tumme och pekfinger och jag har fina blåsor på vardera finger. Jag har precis ätit lite nygjord jansson och bäddat nya lakan. Min familj är inte sådär särskilt mycket för rutiner och dygnsrytmer. Men granen är klädd och fin fastän det inte finns någon belysning, jag körde hårt på glitter i mängder istället. Paketen ligger fint under och jag har precis upptäckt att jag redan fått godjulsms. Men nu måste jag godnatt.

Dan före

tisdag

Det kändes konstigt att vara på jobbet igår. Var så säker på att jag skulle må dåligt och tillochmed böla att jag blev förvånad när inget hände. Enda skillnaden var att jag frivilligt var kvar på jobbet till halv elva när jag egentligen kunde gått hem klockan sju. Annars var det lite som studenten. Ångest innan, depp efter men en väldans bra dag. Fast inte lika starka känslor. Och har inga julkänslor. Kanke borde ta in granen och klä den och lägga paket under och koka gröt. Klockan är ju ändå bara hav ett. Shit pommes, julafton nu. Satte igång en Elvis-LP nyss och det tog en hel låt innan vi fattade att vi hade på snabbspolning. Fever är visst en sån långsam låt att Elvis låter som en tjej när man kör på ökad hastighet. Vi undrade litegrann vem hon var. När It's now or never sjöngs med smurfröst förstod vi liksom felet. Vill ni veta nånting bra? Jag kommer få en vit jul i år. 

Rubrik

lördag

Så, nu är det bara mammas kvar. Och idag är jag så tråkig att jag skippar personalfesten. Eller fest och fest. Vid åtta ska vi åka till något biljardställe jag vet inte var och jag vet inte vilka som kommer och jag vet inte vad det kommer kosta. Känner mig deprimerande tråkig som stannar hemma men har verkligen inte lust. Så därför tänker jag vara lite småtöntig och bänka mig framför Harry Potter och fången från Azkaban strax. Eller vänta, jag tar tillbaka det där, det finns inget töntigt med Harry Potter. Och så får jag fint sällskap också. Mys va. Och det luktar saffran i hela lägenheten.

Can't buy me love

onsdag

Sex av tio julklappar är inköpta och inpaketerade. Känns väldans bra, min plan är att köpa resten på lördag. Problemet är mammas. Tänkte måla en tavla på oss två men är tveksam om jag kommer hinna. Och i och med att det är olja kommer den vara svår att frakta om den inte är torr vilket det tar flera dar för att den ska bli och det är julafton om en vecka. Stört nog. På riktigt alltså. Shit. Vilketsom, sitter vid köksbordet och beundrar min fina paketinslagning samtidigt som jag och mamma sjunger med till Beatles glada toner på vinyl107. Oasis spelar i januari och jag ångrar lite att jag inte har någon biljett. Precis som jag ångrar lite att jag inte köpte någon när Coldplay skulle hit. Och att jag faktiskt satt och pluggade matte i söndags. Äsh, det finns för många bra konserter att gå miste om. Tur att jag hann få biljetter till Bob Dylan. Att de kostade lika mycket som en festival är mindre kul. Mindre kul är också att jag stänger i morgon vilket kommer betyda att jag kommer hem typ sent. Men jag räknar med ett fint enminutsbesök runt sju.

Äntligen

tisdag

Okej. Ni vet att man brukar säga att man inte ska ha så höga föväntingar, för att inte bli besviken liksom. Och idag, när jag skulle sätta mig framför webcamen i skolan och ringa upp en snubbe i Lund. Ja, då hade jag verkligen låga förväntningar. Och även om han ställde endel väldigt simpla frågor som jag klarade av att svara på väldigt lätt så blev jag otroligt chockad när han sa att jag fick ett VG på kursen. Alltså, jag har gjort två matteuppdrag hemma, med alla hjälpmedel jag kunde finna i världen. Det sista gick bra men det första fick jag freaking bara 10/20 rätt på. Jag kan inte minnas när jag fick ett sånt dåligt provresultat senast, jag menar, ett sånt prov borde ju inte ens vara godkänt. Och så kommer snubben och säger att jag fick VG på kursen. Han må tala skånska men alla skåningar verkar inte vara lika i alla fall. Så därför skuttatde jag ut därifrån för att sedan leta reda på ett pendeltåg och åka ända till Tumba och lämna tillbaka Optima och nu är jag garanterat mattefri ända fram till augusti. Än så länge vet jag inte om jag kommer spendera de närmaste fem åren med något i den vägen, eller om jag är fri för alltid. Men som sagt, fri i en så där åtta månader till minst.

Just det, icke att förglömma, idag har jag spelat pingis. MIF FTW. Eller nåt.

Hej och punkt

måndag

Nu är det såhär läskigt gudvadtidengårfort igen. Tyckte att det inte alls var längesen jag skrev här. Tsss. Sen sist har det varit massa jobb, såklart, men också gitarruppvisning och biobiobio och vännermys och julpyssel och träffa göteborgstös och försöka ta igen sömn. Vilket inte har gått sådär jättebra så jag längtar tills jag får sova ut i morgon. Annars har allt varit bäst. Gitarruppvisningen gick rätt bra. Kände mig verkligen som en äkta bergsbo, ja jag bor på ett pyttelitet berg, när jag kunde prata med många utav dem som satt och kollade, som om jag kände dem. Satte mig bredvid min gamla dagisfröken och hennes klåfingriga son efteråt. Hon var inte alls som jag mindes henne men det kanske är för att hon pratade med mig som om jag vore vuxen. Varför säger jag som om jag vore? Imorn är det muntligt matteprov. Via webcam. Men det sista provet för kursen så de e fedt skönt. Dan efter är det sista grejen på engelskan och ska snacka lite om Things fall apart. Dagen efter det jobbar jag hela dan och dagen och kvällen och efter det är det sista dagen på BKNacka. Så händelselöst kommer alltså mitt liv vara de närmaste dagarna. Punkt.

:D

tisdag

Efter att ha stått i 15 minuters väntetidskö kom jag in på ticnet och lyckades kirra två fina biljetter. Vet fortfarande inte vem jag ska gå med. Pappa, V eller kanske dig?

Nu ska jag äta ägg. Det är nämligen den enda frukosten vi har i vår tomma kyl och vårt tomma skafferi. Smarrigt.



bobd


Vilsen

fortfarande måndag

På riktigt. Jag vet inte. Som vanligt. Ledig imorgon efter sju dagars arbete. Tänka på annat. <3

Shit

måndag

Imorgon släpps biljetterna till legenden själv. Men ticnet vägrar visa dem förns i morgon. Har alltså ingen aning om vad de kostar eller vilken tid jag ska vara på hugget. Om det nu är en såndär biljetternatogslutpåtiominuterkonsert. Globen. Känns stört att se en konsert i globen, har aldrig gjort det förut. Eller har varit där på andra evenemang men inte på konsert. Extraspelningen på Debaser förra året måste varit galen. På riktigt. Globen blir nog bara kool.

Nu sitter jag på Nacka stadsbibliotek och väntar på jobbet. Kom hit en timme för tidigt av en faktiskt väldigt trevlig anledning. Men jag är nervös. Vet inte vad jag ska säga. Han kommer välta omkull mig och övertala mig. Jag vet det. Men samtidigt vet jag inte själv hundraprocent vad jag vill så jag kanske borde bli omkullvält. Vi får se.

ByebyeBK?

söndag (tror jag)

Jobbigt läge. Min biträdande chef försöker verkligen övertala mig att stanna. Säger att jag behövs och att om det är lönen som är problemet, så ska det kanske gå att ordna. Bara prata lite med chefen. Vilken lön vill du ha? Och att han inte säger det till alla utan han säger det till mig. Och jag som är så mesigt lättövertalad! Men känner mig ändå stolt och duktig. Men samtidigt, för att komma upp på "ICA-nivå" så måste lönen höjas typ 20 spänn i timmen, plus att ICA har mycket bättre OB. Men samtidigt, jag trivs där jag är nu. Men samtidigt, det borde finnas någon mataffär som ligger närmare än Nacka som är villiga att ha mig. Och nej, min högsta dröm är inte att jobba på ICA, min högsta dröm är att jobba på Lidl. Eller inte, såklart. ICA är inte drömjobbet men det är pengar och pengar är najz.

Nu ska jag utgöra matteBhjälp för en vän och senare kanske ladda upp lite bilder nånstans.

ByebyeBK

fredag

Okej, nu är det ute för allmänheten. Jag tror i och för sig att det bara är min biträdande chef som vet om det, men ändå. Jag har sagt upp mig. Eller inte formellt, inga papper and so on, men han vet om det. Han sa först att jag inte fick det och att det var tråkigt, mycket tråkigt att jag skulle sluta. Och det är det. Faktiskt. Fick en såndär klump i halsen som jag hade när jag sa hejdå till min bildlärare, och min svenskalärare, sådär i början på juni. Avsked är lite av det värsta jag vet. Att skiljas från det som har blivit ens vardag, ens trygghet liksom. Skulle utan tvekan kunna böla om jag skulle säga hej då till min värsta fiende. Om jag nu skulle vara så korkad att ha en vill säga.

Snart kommer väl stressen, typ hej hopp! Vad ska jag nu göra med mitt liv de närmaste månaderna? Men jag kollar runt på ams och tror ju påriktigt att jag är konkurenskraftig och har en chans. På nåt bra alltså. Kanske är jag alldeles jättenaiv men det ska nog ordna sig skaruse. Men inte ännu för nu är det massa annat kul som snurrar runt mig, typ Skägget i brevlådan och midnattsbio, nyår och lite körkort och sånna saker.


Rubrik

fortfarande måndag

Under de senaste dagarna har jag levt mitt i ett bombnedslag. Eller jordbävningsdrabbat område. Eller i mitt rum. Fick för mig att mitt rum var pinsamt fult och oestetiskt. Tänkte därför rensa lite. Men för att rensa så räcker det inte med att gå igenom ett skåp, slänga det som ska slängas, lägga till baka allt som ska vara kvar och sedan stänga skåpet. Nej, här var det organisering med stort O som gällde! Riva ut ALLT från alla lådor, skåp och hyllor, slänga skiten och sedan organisera in allt i olika högar för att sedan lägga respektive hög på rätt ställe. Vilket inte hinns med på en dag. Vilket resulterar i att man får leka fångarna på fortet för att ta sig från dörröppningen till sängen och vice versa. Men nu är mitt rum sådär perfekt och fint och till och med ommöblerat! Och två vagnar och tre kassar tommare.

En julklapp avklarad. Åtta to go.

23 dar kvar

måndag


Det har hänt så mycket senast jag skrev att jag inte vet vad jag ska börja. Därför struntar jag lite i det. Men jag kan säga att det är bra saker, fastän jag jobbat hela helgen. Och att det blivit roligare och roligare att jobba. Förut var det verkligen ett painintheassjobb men nu kan jag actually känna att gud vad kul det här är. Antagligen för att alla lärt känna varann bätre nu, sådär tre månader senare. Och igår fick jag lära mig att stå på board! Alltså att bygga ihop hamburgare och sen packetera dem och skicka ut dem. Galet mycket roligare än kassan. Galet stressigt och jag fick ont i ryggen. Men fortfarande värt. Om det inte vore för att det är så freaking sämst betalt skulle jag nog kanske inte överväga att säga upp mig, trots de dåliga arbetstiderna. Det känns verkligen helt stört att inte jobba där om några veckor. Antagligen.

Om några veckor är det jul! 23 hela dagar kvar så jag har gott om tid på mig att handla julklappar. Inte. Jag blir alltid sådär masskonsumtionsnojjig när det är jul. Alla springer runt som galningar och handlar upp våra sista naturresurser. Eller nåt. Därför får jag alltid olika idéer att jag ska tillverka alla julklappar själv. Så gott det går alltså. Hehem.

Fick i alla fall världens finaste decemberpresent i brevlådan idag.


RSS 2.0