Bonjour mademoiselle

onsdag

Sitter och lyssnar på Vinyl107 och känner mig glad och taggad till max! Just nu känns allt liksom megamegabra. Och sånt gillar vi. Farbror var nyss här och fixade färdigt badrummet. Bara spegelskåp och belysning kvar. Och det här blir visst en BK-vecka. Var visserligen på jättefint dagis i Bergshamra i måndgas. Men tisdag onsdag torsdag söndag är det BK som gäller. På valborg, fredag och lördag är det vänner som gäller. Mamma har lärt sig gå stabilt nu, stackarn, så hon drar på jobbresa över helgen. That equals lägenheten för mig själv (och alla som vill hålla mig sällskap). Och sånt gillar vi.

Åh, jag har så mycket att se fram emot att jag inte riktigt vet vad jag ska börja med. Och bara för att vara ekonomisk och dann, så blir det massa kökspyssel nu inför fredag, istälelt för att köpa allt färdigt. Typ baguetter, det innehåller ju nästan enbart vetemjöl (och rågmjöl då jag är superduper fullkornsnyttig nästan bah liksom). Sådärför ska jag nu dra till köket och bli den dansande kocken. Och mima till Forever young (ja tyvärr är det den låten nu, hoppas det kommer nåt från 60-talet snart) med en hemmagjord baguett i handen. Yäh.

Fågelbo

måndag

Döda mig så trött jag är. Eller nej förresten. Men låt klockan bli typ åtta så jag kan gå och lägga mig. Födelsedagen blev inte riktigt som väntat. Lite knas sådär va. Men den blev väldigt fin ändå. Finvännen kom och totalräddade kvällen. Sen kom lördagen och den var också bra. Jobbade i några timmar och stack sen hem till Berralove för film och godis och hångelte. Hehe.

Sen igår då, då blev vi riktigt snygga. Typiskt oss att ta maskerad/utklädnad/tema så där superseriöst. Och inte typ ta på ett par kaninöron och vara glada. Skivan var på Ett Ställe. Och trots att vi inte alls stannade kvar så sent. Så döda mig vad trött jag är idag. Godnatt.



Jag hjärta paint

onsdag

Precis innan jag skulle gå och lägga mig igår, så satte jag mig framför tvn. Och precis då började en engelsk komedi. Och då tänkte jag vara lite busig och stanna upp och kolla på den. Och om jag skulle va trött idag. Man överlever sånt. Och ojsansa. Den fick mig att börja gilla Orlando Bloom. Hör och häpna! Han brukar alltid spela en såndär, vad ska man säga, sexig hjälteroll. Men här var han töntig och jättesöt. Om han inte skulle haft flickstämpeln stämplad över hela sig, skulle jag lätt blivit kär. Calcium Kid tror jag filmen hette. Måste kolla upp det för jag lyckades självklart somna efter typ en kvart. Heh. Och så var det en sån där dokumentäraktig film. Typ som The Office, och det gillar vi.

När jag upptäckte att jag sov gick jag in till sängen istället och skulle försöka sova men då hade en överväldigande tinitus kommit. Tjutet hade fastnat i örona. Förlåt men, jävla unge!! Om en månad har jag kanske lärt mig koppla bort ljudet.

hittade förresten jättefin video till Lemon Tree


Shoff-shoff nom nom

tisdag

Idag kände jag verkligen att yes. Jag gillar barn. Både igår och idag var jag på ett ställe jag vart på tidigare och därmed kom jag lättare in bland personalen. Och idag kunde jag alla barnens namn och allt blir liksom så mycket lättare och roligare då. Och vissa är så söta att man bara vill äta upp dem och snälla var de allra flesta också. Därför kom jag fram till att jag faktiskt gillar, nästan älskar, barn. Ända tills en viss liten unge ramlar av cykeln och gråter. Jag springer dit och precis då, när jag satt mig på huk och ska kolla hur läget egentligen är. Då skriker han värre än ni kan föreställa er. Som världens mest gälla signal. Om ljud kunde döda så skulle jag inte kunnat sitta här ikväll och skriva det här. Scheisse, ljudvågorna tryckte mig flera meter upp i luften och mina öron förlorade medvetandet.

Men annars var det en rätt okej dag. Träffade en vän efter jobbet och det var trevlans. Lyckades shoppa något till mig själv för första gången på flera månader (presenter till andra och så måste man ju liksom köpa). Vart därför lite hyper och glad och skuttade runt med min nya fina väska i handen. Corny. I know.

Florence Valentin

måndag

Jag fick en chock när jag läste att det var den tjugonde idag. Det equals att det är fyra dagar kvar tills jag fyller år! Och det är liksom inte så att jag sitter och räknar ner timmarna fram the big day, utan det är snarare så att jag knappt gett dagen en tanke. Har inte tänkt ett dugg på vad jag önskar mig eller så. Vet inte ens om jag ska vara hemma på kvällen eller om jag ska hitta på något. Det där magiska som födelsedagar innebär har verkligen försvunnit de senaste åren.

Kan berätta lite om helgen. På fredagen åkte jag hem till Lotten och vi gjorde apagod äppelpaj och så blåbärsmilkshake. Det fanns ett tag, då jag och mamma gjorde milkshake kanske flera gånger i veckan. Hmm, borde kanske påminna henne om det igen. Sen tittade vi på Grease och mofflade godis. Det var först tänkt att vi skulle se tvåan. Lotten frågade om jag sett den och det har jag ju inte. Men vi hittade inte den så vi fick ta ettan. Vågade inte säga att jag inte sett den heller. Eller mjoo, fast inte från början till slut. Faktiskt. Heheh men nu äre gjort!

Sen på lördagen steg jag upp tidigt för att duscha och hitta schnygga kläder och fixtrixa mig bara för att det skulle bli släktkalas då farfar fyllde år. Men först skulle jag in till stan med Sofia och jag var jättestressad för allt jag tog på mig såg fult ut och jag bytte kläder skor och frisyr typ hundratjufem gånger. Men tillslut kom vi in till stan och hittade en skivaffär som passade bra med schemat. Det fanns ju en del att välja på. Och jag vet inte, men jag tror vi valde den bästa.


'så här får du aldrig få se mig igen'

torsdag

Dagis goes BK-tjej! Har gått tillbaka till mitt kära BK igen. Visste inte om att det var mitt kära förräns jag klev in där idag med  svarta jeans, skjorta och keps. Och fastän det gått, typ fyra månader? så gick allt som på rutin ändå. Har tydligen satt sig i ryggraden. Och alla var glada och snälla och hej är du tillbaka! Men helt tillbaka är jag inte. Dagis imorn.

Igår va typ bäzt. Stort cred till pysselflickorna som fixat med Gryffindormärken, mantlar, stavar och slipsar. Men jag bidrog med superperfekta glasögon i alla fall. Och visst var skivan kul. Men fixelifixandet innan var minst lika roligt. Hjälpte Mini med att göra läcker sopsäcksklänning bland annat. Men det bästa var alla blickar och kommentarer ute på stan, tåg och bussar. Tragiskt är dock att vi knappast kommer få en anledning att gå runt så igen. Om jag inte springer på ett HP-konvent men det är nog. Inte så troligt. Nördpussar på er.

hp

Abstinensen är stillad

onsdag

Plus att jag har fått extrajobb på BK igen. Feels gooood.







Bang your head

tisdag

Oyeah! Jag hade the great historiaprov och det gick apabra. Bara sitta att snacka lite. Och läraren i fråga kände jag ju sen tidigare så det var till och med trevligt att sitta i det där lilla rummet med honom. Numera ser han ut som jesus eller någon från antiken med allt sitt skägg och fluffhår. Men förut, då var han den första snubben man ser i båten:





Hög koolhetsfaktor, I know. Sen följde jag med en vän hem, då det var Madagaskar och glass utlovat! Och det blev det också, med mörka promenader i skogen inräknat. God, det var verkligen som att komma till landet med stort L. Men jag gillade det. Inga gatlyktor utan bara hans ficklampa, lukten av skog och hans röst när han berättade massa saker. Jag gick nog mest och lyssnade.

Solen lyser och snart kommer BerraBernardzon hem till mig så det blir nog en bra dag utav den här också!


Everything is everything

fortfarande söndag

Jag är glad jag är nere, jag är orolig jag är obekymrad, jag är kärkärkär och väldigt okär sen är jag stressad och förvirrad och förväntansfull och uttråkad, jag längtar jag saknar jag väntar jag vill och jag vill absolut inte.

Läkardiagnos:
Jag har tredimensionella humörsvängningar. Eller kanske är de fyra- eller femdimensionella men då måste man koppla in relativitetsteorin och det orkar vi inte. Senaste dagarna har jag glömt vilken våning jag bor på, varit 100% säker att mitt busskort är stulet -två gånger och seriöst fått tänka efter länge innan jag kommit på vilken dag det är. Tror jag är lite ovan att plugga så mycket. Vilket påminner mig om att jag måste läsa klart en grej innan jag somnar. Puss.

Cut cut

söndag

Igår var en trevlig dag. Efter några timmars pluggande åkte jag till mässan igen för att titta till lite. Tycker om att gå runt där och drömma mig bort till olika tidsepoker. Man ser en lampa och vips åker min i en annan värld. Eller kläder eller stolar eller vad som helst. Typ allt mellan 1700-tal och 70-tal. Och så förstårs hålla koll på montern medan pappa gick runt och snackade med annat folk. Jag hade svårt att se seriös ut bara. Pappa hade nämligen satt upp en lapp på minkpälsen som hängde i vår monter. Han hade liksom tröttnat på alla klagande tjejer. "Man får inte döda djur".








Kvällen bjöd på massa mer skratt då Sofia bjöd på teater. Behövdes efter allt pluggedipluggediplugg. Tomorrow is the D-day and after that är jag FRI!



Duktigheternas duktighetsdag

torsdag

Idag har jag fasiken pluggat mer än vad jag trodde var möjligt. Och det har varit så skönt att äntligen få ta mig tiden att göra det! Glad blev jag också när jag hittade anteckningar från första gången jag läste historiaA. Ohmyfreakinggod vad ambitiös jag var! Eller så var det läraren som drev på så mycket. Men ett helt block laddat med really good anteckningar och instuderingsfrågor. Som täcker hela kursen från romarna till andra världskriget. Nice!

Inte nog med det har jag också varit ute och sprungit i superfina vårvädret, städat, dammsugit och bytt lakan. Lite ensamt har det varit men jäkligt nice med lite resultat. Fatta vad mycket man skulle få gjort om man hade den här orken varje dag!


Chockokaffelatte..nånting. Important for the pluggande you know

April april

onsdag

Jag skulle jättegärna vilja berätta om Göteborg. Det var en fin resa med betoning på fin. Tänk om man skulle ha all tid i världen och vara flickan med guldbyxorna bla bla. Då skulle man kunna göra sånna resor typ hundra gånger oftare. Det skulle man må bra av. Men det finns helt enkelt för mycket att berätta om gbg så jag skippar det.



Istället kan jag berätta lite om idag! Jag hade en plan att det skulle bli en lugn dag, med endast pluggande på schemat. Tog däremot på mig träningskläder på morgonen då jag ville ut och springa efter frukosten någon gång. Men icke. Pappi ringer och ber mig tusen gånger snällt att komma till Antikmässan i Älvsjö för att hjälpa honom med montern. Han skulle tydligen vara utställare och behövde en massa hjälp. Så rushade jag dit istället. Höll ordning, styrde upp och designade montern med alla vackra antikviteter. Tyvärr var jag tvungen att dra lagom till invigningen. Ni vet, den som inte är till för allmänheten. När alla special fänsy uppklädda people kommer och vandrar omkring med gratis vin eller skumpa i händerna. Brukar vara rätt kul att se. Men det blev fikamys hos bror istället som blev ett år äldre äldre idag.

Låter mys men i själva verket var det en hemsk dag. Har stressat runt som en galning mellan hem och älvsjö och bank och tulpaner och årsta. Har haft gråten i halsen och inte kunnat plugga ett skit och the D-day närmar sig med stormsteg. Konstigt nog är allt dåligt bortglömt just nu. När jag tänker tillbaka var det visst en bra dag i alla fall. Tokigt va.

RSS 2.0